sunnuntai 12. elokuuta 2012

Excellent Helmi...


Näyttelystä kuultua.....


Perjantai-iltana aavistelinkin, että jompikumpi meistä on matkailemassa lauantaina jonnekin. Mamma pakkaili selvästi kissatavaroita reppuun, kanniskeli matkaboksimme eteiseen ja kaiveli paperipinojen alta rekisterikirjan....

Lauantaiaamuna totesin osuneeni oikeaan mamman sujauttaessa pahaa aavistamattoman hömelömme boksiin. Mamma sitten minulle huikkaili, että Helmi lähtee esiintymiskeikalle Helsinkiin. Jaahas, ja minä en siis kelvannut.... Kuulemma minunkin vuoroni tulee taas joskus, jos nyt ensin ne poika-asiat saataisiin järjestykseen -*syvä huokaus*

Samu-veljeni liittyi matkaseuralaiseksi Riihimäeltä ja näyttelyssä oli ollut paikalla myös Helmin Hemmo-isä. Yhteinen serkkummekin oli ollut esiintymässä, Leoline kissalan kasvatti.

Esiintymispaikalla Helmin vastapäisessä näyttelyhäkissä oli kuulemma asustanut aikamoimen sekopää 4kk ikäinen siperiankissa tyttö - se oli huutanut ja sähissyt ja murissut ja kiertänyt häkkiä takaperin ympäri hurjaa vauhtia. Jos oli ollut mamma ihmeissään, niin Helmi- pieni vasta menoa olikin katsellut silmät suurina. Oli vähän jänskättänyt moinen otus. Onneksi se oli rauhoittunut ja Helmikin saattoi rentoutua omassa tilassaan.


Olen niin ylpeä Helmi-siskostani ...

Helmi oli esiintynyt oikein kauniisti, antanut mamman venyttää ja tuomaripöydälläkin oli ollut reipas tuomarin käännellessä ja pöyhiessä joka puolelta. Arvostelukin oli excellent ja Helmi pääsi mukaan värin parhaan valintaan. Sen oli kuitenkin vienyt nimiinsä kaunis sinikilpikonna-tyttö. Sitten tuomari pyysi Helmin vielä tuomarin parhaan valintaan - sen sitten puolestaan vei Helmin nenän edestä sinivalkea norski-poika. Mutta olen niin ylpeä siskostani!

 Helmi sai siis EX 1 nuorten luokassa!
"Medium to large type - nice propotion. Nice tringl. Ex profile & good chin. Ex eyes. Ex set ears, nice size. Coat ex quality & presentatioin. Well prep. Tail nice lenght. Ex condition. Really nice female. Promising." - tuomarina Geir Edvardsen Norjasta  

VAU!


Enkä tietenkään muistanut Helmille kertoa, että ruusuketta ei kuulu haistella, maistella, pureskella....


Samu-veljeni on myös reipastunut näyttelyissä ja kyllä hän oli ollut muhkea turkissaan- Samu oli saanut kolmanen sertinsä  ja valmistui....premioriksi!

Samu, FI Nenukan Sword Dance

Sitten vielä Helmin Hemmo -isä sai nyt uudessa kilpailuluokassaan ensimäisen sertinsä hienon arvostelun siivittämänä.
Hemmo, GIC Mototaasun Viehkeä Veijari

Minä sensijaan vietin perinteistä lauantai päivää kotona. Vahdin paimensukuisten alamaisteni puuhastelua, väistelin imuria ja lattialuuttua, kiipeilin puuni yläpedille rouskuttelemaan raksujani, välillä uinailin päikkärit sekä odottelin Helmi ja mamman kotiutumista.
Riemukas hetki koitti, kun näytelmäkävijät saapuivat kotiin - Helmi ulos boksista ja sitten mentiin vauhdilla ......



Ei kommentteja: